onsdag 15 maj 2019

Borta

Telia har makulerat aktier läste jag hos Petrusko. Det är tydligen viktigt med återköp, eftersom då ökar kvarvarande ägares värde på aktierna - färre aktier delar på vinsten/utdelningen/företaget. Detta stämmer så klart.

Problemet är bara att det är så fruktansvärt stora mängder aktier att det, på kort sikt, inte har någon betydelse. Telias återköpsprogram skulle (årligen) ge 0,06 öre i ökad utdelning (del av vinst/företaget osv) beräknat på 2019 års utdelning. Visst, återköp är bra, men att hurra över det ett enskilt år är lite som att hitta en krona på marken. Det har ingen betydelse. Långsiktigt, absolut, håller man på med det över 20 års tid så kanske även vi privatinvesterare kan märka någonting.

Som vanligt när man kollar på något i detalj och använder Avanzas site upptäcker man felaktigheter. Här har man tex tappat bort drygt 4 miljarder aktier. Stiligt. Tyvärr vet jag vad supporten kommer säga "bla bla vår underleverantör bla bla". Väx upp och ta ansvar säger jag, skyll inte ifrån er.

3 kommentarer:

 1. Hej,

  Skulle du vilja synas på vår blogglista?
  https://aktiewiki.se/aktiebloggar

  Isåfall får du gärna länka till aktiewiki.se någonstans på din blogg, så lägger vi till dig på listan! :-)

  Vänligen,
  Aktiewiki-teamet

  SvaraRadera

Populära inlägg