lördag 13 november 2021

Portföljinblick

Det har varit några lågintensiva höstmånader på bloggen. I livet har det dock hänt ganska mycket saker, en del av det faktiskt värt att nämna i ekonomibloggssammanhang. Återkommer om det. 

IPS (pensionssparande) tickar på. Just nu är det dock något roligare än att kolla på torkande färg att titta in i den här portföljen eftersom den har en exceptionell utveckling. Investor fick någon sorts fnatt i samband med index-inkluderande och även Axfood fick en bit av kakan när det kom ett bud på sektorkollegan ICA.

I våras var utvecklingen lite haltande och man var tvungen att zooma ut lite för att bli på bra humör, men nu är ordningen återställd och IPS är upp nästan 40%. Det är så klart en helt orimlig årsuppgång för oss som investerat sedan innan Lehman givet innehaven, men för andra verkar det vara normalt. 


Innehaven ligger fast. Investor har splittat sedan sist och utdelningarna återinvesteras som vanligt i småbolagsfonden. Utdelningarna var strax över 20,000 på det här kontot för 2021. Föregående inlägg om den här portföljen hittar du här om du inte har något bättre för dig.


Det är fortfarande några år kvar tills dess att dessa pengar är åtkomliga, men det är ju inte fel när det växer på bra och jag får ändå säga att jag är nöjd med utvecklingen här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg