torsdag 2 december 2021

Bud

Det har hänt en hel del på marknaden de senaste dagarna, fantastiska rörelser. Jag har inget vettigt att bidra med i Evolution diskussionen. Jag äger inte spelbolagen för jag gillar inte de uppenbara regulatoriska riskerna, och det är något som EVO fått smaka på nu. Om nu det är sant eller falskt har jag ingen aning om - men risk är risk så ingen bryr sig väl riktigt - men alla som jobbat någonting med amerikanska myndigheter vet att man gör det som de vill att man ska göra och man har på sig flytväst, livboj och såna där armpuffar för att säkerställa att det man gör flyter. Alternativet är potentiellt fruktansvärt. Lex svenska och danska banker, Telia mfl.

Från en tråkig historia till en rolig. Jag har fått bud på min onoterade investering. Ett ganska standardiserat bud, runt 6 ggr EBITDA. Det borde innebära en bit under 10 miljoner i värde på min investering, en svindlande värdeökning EVO-ish (som fortfarande är upp 700% på tre år, så var man inte sen till bordet så är EVO fortfarande fantastisk). Men det är nej tack och bolaget får jobba vidare i befintlig form. Men kul ändå. 

På investeringssidan har jag köpt på svaghet för den kassa jag har, tyvärr med blandat resultat. Det finns fortfarande drygt 3% kassa ungefär. Svingtradade i IPS depån sålde Investor för 750 000 kronor på vansinnesuppgången pga indexinkluderandet för att köpa tillbaka och tjänade hela 562 kronor. Den stora vinnaren var Avanza på kurtageintäkterna. Med lite is i magen - dvs om jag väntat att köpa tillbaka dem bara nån dag eller två till - hade det varit en 30-40 000 i vinst. 


Innehaven har gått kanon. Ligger cirka 6% enheter över index (S30) för närvarande på totalen. Det är jag mycket nöjd med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg